Finettes

Joukkue

Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Finettes on menestyksekäs SM-noviisisarjassa kilpaileva muodostelmaluistelujoukkue. Joukkue harjoittelee viitenä päivänä viikossa, yhteensä noin 15 tuntia. Harjoittelu on monipuolista ja sisältää jääharjoitusten ohella balettia, tanssia, kehonhuoltoa ja lajinomaista fyysistä harjoittelua. Joukkueessa on 25 pääkaupunkiseudulta kotoisin olevaa 12–15-vuotiasta luistelijaa.

Vuosittain Finettes tähtää SM-kilpailujen mitalisijoille ja viimeisimmissä SM-kilpailuissa 2020 Finettes saavuttikin upean Suomen mestaruuden. Joukkue tavoittelee menestystä myös kansainvälisillä areenoilla ja kuluvalla olevalla kaudella joukkue kilpailee kansainvälisessä Marie Lundmark Trophyssa Turussa.

Tällä kaudella Finettes tuo jäälle tunteita herättävän Anne Frankin tarinan. Ohjelman teemana on Nuoren tytön päiväkirja ja koreografia käsittelee Anne Frankin ajatuksia ja tuntemuksia toisen maailmansodan aikana. Vaikka Anne Frankin päivät täyttyivät pelosta ja epätoivosta, hän ei suostunut luopumaan toivosta. Nuoren naisen ajatukset olivat täynnä toivoa, positiivisuutta ja rohkeutta. Koreografiassa joukkue haluaa tuoda esille Anne Frankin poikkeuksellisen kyvyn nähdä valoa synkkyyden keskellä sekä rohkeuden seistä omien arvojen takana tilanteesta riippumatta.

Luistelijat:

Alhopuro Nelly

Hamström Edith

Jäppinen Niina

Kivimäki Kiira

Kuosma Nea

Kurkinen Emmi

Kurkinen Silja

Markkula Emilia

Mélart Isa

Mutanen Veera

Niemelä Wilma

Oksanen Eevi

Ollikainen Henna

Peijari Mea

Riipinen Iina

Rossi Heta

Ruohela Ines

Salmenkaita Irina

Silvennoinen Elvi

Sundberg Lara

Toivanen Lotta

Vanhanen Mathilda

Vasamo Iina